zaterdag 6 augustus 2011

Perforator

De boerderij van Staatsbosbeheer bij Ter Borg

De Atelierroute is inmiddels een begrip in Zuidoost-Groningen. Op geweldig mooie locaties tussen Sellingerbeetse en Ter Borg exposeren tientallen beeldende kunstenaars - dit weekend voor de vijfde keer - hun werk. In de boerderij van Staatsbosbeheer treedt bovendien enkele keren het ensemble Perforator op. Vandaag woonde ik een concert bij.
 
Perforator bestaat uit oud-leerlingen van de RSG Ter Apel; ik heb ze bijna allemaal in de klas gehad: Mark Schimmel (gitaar en zang), Gerald de Vrieze (mondharmonica, teksten), Edine van den Berg (cello), Jeanique van den Berg (viool, percussie) en Robert Lanting (toetsen en basgitaar). Deze enthousiaste jonge mensen spelen zeer gedreven een originele mengeling van blues, jazz en folk, en gebruiken zowel Nederlandstalige als Groninger teksten. De teksten en de muziek zijn van eigen hand. Het is meeslepende muziek met teksten die tot nadenken stemmen, maar een vrolijke noot ontbreekt zeker niet.
Perforator, met van links naar rechts: Gerald de Vrieze, Jeanique van den Berg,
Edine van den Berg, Mark Schimmel en Robert Lanting
Gerald de Vrieze leest een tekst over 'de tijd' voor.
Een aandachtig publiek
Robert Lanting (rechts) nu op basgitaar
Perforator bereidt nu een literair-muzikaal programma voor waarin de tijd centraal staat. Het plan is dat ik daar ook aan ga meewerken en dat lijkt me fantastisch! 


Een korte video-impressie van het optreden van Perforator in Ter Borg. Het is een van mijn eerste zelfgemaakte filmpjes (met een eenvoudig digitaal cameraatje) dus let maar niet op de (beeld)kwaliteit!

Nadere informatie over Perforator is o.a. te vinden op Hyves