dinsdag 6 december 2011

Growing older

Growing older isn’t easy today
It isn’t easy to see the years go by
but you can better wear a smile
instead of crying all the time

Harry M.

Verzamelen voor het Centraal Museum
Oud-collega Rian vierde afgelopen zondag zijn 60e verjaardag op een wel zeer originele wijze. Met bovenstaand motto nodigde hij zijn familie en vrienden uit voor een bezoek aan het Centraal Museum in Utrecht. Hier vindt (tot 11 maart 2012) een bijzondere expositie plaats over de legendarische Drentse bluesgroep Cuby + Blizzards. Als verzamelaar had Rian 210 items in bruikleen gegeven. Ook uit het onlangs opgerichte, maar 's winters gesloten C+B Museum in Grolloo was het een en ander overgekomen, onder andere het originele drumstel van Hans Waterman. 

Het originele drumstel van Hans Waterman
De nostalgie vierde zondag hoogtij. Niet alleen bij het horen van 'Window of my eyes' en het tastbaar worden van mijn herinneringen aan de Puch en de jukebox; onderweg naar de expositie (in de kapel), passeerde ik ook het roemruchte 'Utrechtse schip'.  Het rook nog net zo als toen ik me daar als Utrechts jochie aan vergaapte.    

'C+B' in de kroeg
Het was een geweldige middag, met daarna een genoeglijk samenzijn in Lokaal Negen, een sfeervol etablissement aan de Trans, waar ons een drankje en een voortreffelijk buffet werd aangeboden. Samen met andere oud-collega's uit Utrecht als Edward, Leo, Arie en Martin haalden we herinneringen op aan vervlogen tijden en probeerden we en passant alsnog de ondoorgrondelijke zieleroerselen van onze toenmalige directeur te ontrafelen...   
Harry Muskee leest 'The Big Sleep' voor (1997).
Rian bood ik een weekend in Zuidoost-Groningen aan, met onder meer een bezoek aan het voor hem nog onbekende Theater van de Natuur in Sellingen, waar in de tweede trede van de gedichtentrap een tekst van Harry Muskee is gebeiteld: 'The Big Sleep'.           


 THE BIG SLEEP

NATURE’S GONNA CHANGE
SO I GIVE IT TO YOU STRAIGHT FACE
YOU BETTER WATCH YOUR STEPS
TIME IS RUNNING OUT AT LAST
NATURAL SOURCES BEGINNIN’ TO FADE
THEY CAN NEVER BE REPLACED
BUT YOU KEEP DIGGING IN THE GROUND
TILL THERE’S NOTHING TO BE FOUND
BUT I WISH YOUR WELL IN YOUR BIG SLEEP
WHERE YOU MAY DREAM WHAT YOU BELIEVE
WISH YOU WELL IN YOUR BIG SLEEP
AND MAYBE YOU’RE HAPPY

HARRY MUSKEE

Luister en kijk hier naar een optreden
van Harry Muskee (1941 - 2011) en band:
'Window of my eyes'.
(dubbelklik eventueel op het beeld om dit te vergroten)