woensdag 4 juli 2012

Feest in Theater van de Natuur


Gisteren vond de jaarlijkse ckv-dag van RSG Ter Apel plaats. Dit jaar stond bij ckv de natuur centraal. Na een - ondanks regenachtig weer - inspirerende natuurbelevingstocht (De Kunst Van Natuurlijk Beleven) in oktober 2011 werd er bij de verschillende ckv-onderdelen (muziek, drama, fotografie, beeldende vorming, creatief schrijven en het project ‘De verleiding’) aandacht besteed aan dit thema. Tijdens de eindpresentaties toonden de leerlingen hun creativiteit.
Overdag bereidden de 90 leerlingen van havo-4 en vwo-4 een voorstelling voor die ’s avonds - met prachtig weer! - in en rond het Theater van de Natuur aan de oever van de Ruiten Aa in Sellingen werd gegeven. Zo’n 60 ouders en andere belangstellenden woonden de voorstelling bij.

Enkele beeldende kunstenaars bij hun versierde bankje
Liefdesboom
Spiegelboom

Jambo!
Er was een foto-expositie, er waren verrassende ‘monumenten’ te bezichtigen en in het Theater van de Natuur werden verschillende acts uitgevoerd. Daar was toneel, muziek en werden - soms op ludieke wijze - verschillende zelfgeschreven gedichten voorgedragen. Met het in het Swahili gezongen ‘Jambo’, begeleid door dertien djembés, werd de avond swingend afgesloten. De ckv-dag was een feest! Met dank aan Staatsbosbeheer, Waterschap Hunze en Aa’s en kunstenaar Adriaan Nette, die samen met de sectie ckv van de RSG Ter Apel dit project realiseerden. En met een pluim voor al die creatieve leerlingen!

Presentatoren Lisa en Esmee
Dichters Peter en Jarik in actie
Adriaan Nette, 'directeur' van het Theater van de Natuur, 
spreekt het publiek toe.
Zang, begeleid door twee gitaristen
Toneel
Poëzie en percussie
Jambo!

Foto's: Rijnko Siemons en Hans ter Heijden 
Voor meer foto's zie CKV Creatief Schrijven RSG
Op dit weblog staan ook gedichten van leerlingen.