vrijdag 18 oktober 2013

De Kunst Van Natuurlijk Beleven (2)

CKV Natuurbelevingstocht in Theater van de Natuur 

Op woensdag 16 oktober maakten de leerlingen van de vierde klassen havo en vwo van RSG Ter Apel een natuurbelevingstocht in en rond het Theater van de Natuur in Sellingen. Dit gebeurde in het kader van de lessen culturele kunstzinnige vorming (ckv). Dit jaar staat namelijk de natuur centraal.


Ontmoeting van cultuur en natuur
In kleine groepen maakten de leerlingen een tocht door het bos. Hierbij moesten ze verschillende opdrachten uitvoeren die te maken hadden met de diverse onderdelen van ckv: drama, beeldende vorming, muziek, project ‘De verleiding’, fotografie en creatief schrijven. Daarnaast vertelden hydrobiologen van Waterschap Hunze & Aa’s de leerlingen van alles over het leven in en bij de Ruiten Aa en de vennetjes. Bij de dichterstrap ontmoetten cultuur en natuur elkaar helemaal en ontpopten verschillende jongeren zich als heuse dichters! 


Eindvoorstelling
Tijdens deze dag hebben leerlingen inspiratie opgedaan die ze kunnen gebruiken tijdens de lessen ckv. Als eindproduct geven zij op 24 juni 2014 in het Theater van de Natuur een voorstelling voor ouders en andere geïnteresseerden. Dan laten zij hun kunsten zien en horen: muziek, songs, raps, gedichten, toneel, beeldende kunst, foto’s enz. Elk jaar zijn dit weer ware happenings en wordt zichtbaar hoe belangrijk het vak culturele kunstzinnige vorming is. Dat kunst/cultuur inspireert, verwondert en verbroedert. Dan komt de verbeelding aan de macht!

De dichterstrap

Voor meer foto's zie weblog CKV Creatief Schrijven RSG.