zondag 15 januari 2012

Nominaties Sonnettenwedstrijd bekend


Eline Jansen en
Rowdy Prins
genomineerd voor prijs
Sonnettenwedstrijd


Slechts drie leerlingen konden door de jury worden genomineerd voor de hoofdprijs van de Sonnettenwedstrijd in het kader van Gedichtendag 2012: het winnende sonnet wordt door componist Jacob de Haan op muziek gezet en volgend jaar door een professionele zanger(es) gezongen. Met twee genomineerden - Eline Jansen (V4a) en Rowdy Prins (H4a) - maakt de RSG Ter Apel dus een goede beurt! De derde genomineerde komt van een andere school.
Tijdens de Muzikale Avond van het Gedicht op donderdagavond 26 januari in Theater Geert Teis in Stadskanaal dragen de drie genomineerde dichters hun zelfgeschreven gedicht voor, hierbij begeleid door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. Het publiek bepaalt door stemming wie de winnaar is (en wiens sonnet wellicht in de top-tien terechtkomt!). De avond wordt gepresenteerd door burgemeester Baukje Galama van Stadskanaal. Samen met de beroemde kapel treden ook de Vlaamse zangeres Dana Winner en de Groninger troubadour Erwin de Vries op. Zie ook: www.avondvanhetgedicht.nl).
Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso'
Voorselectie
Rotary Stadskanaal en de Soroptimistclub organiseren op Gedichtendag jaarlijks de Muzikale Avond van het Gedicht, waarbij de opbrengsten voor een goed doel zijn. Dit jaar is er voor het eerst een sonnettenwedstrijd (thema: ‘stroom’) voor leerlingen van middelbare scholen in de regio aan gekoppeld. Ook de RSG deed mee. Er waren 25 inzendingen (voornamelijk van leerlingen die bij mij de keuzemodule Creatief Schrijven volgen). Als school moesten wij vijf gedichten selecteren en inzenden. Dat werden de sonnetten van Eline Jansen (V4a), Rowdy Prins (H4a), Emiel Mensen (H4b), Pauline Schomaker (V4a) en Janneke Ottens (H4b).
  
Dana Winner
Kom ook en moedig onze dichters aan!
Uiteraard verdienen onze dichters het aangemoedigd te worden. RSG-supporters onder de 18 jaar betalen het gereduceerde tarief van 10 euro. Volwassenen krijgen ook reductie. Zij betalen 19,50 euro (i.p.v. 22,00 euro). Wil je mee tegen een gereduceerd tarief? Stuur mij dan uiterlijk woensdag 18 januari een mailtje (terheijden@rsgterapel.nl). Van harte aanbevolen, ook namens Eline en Rowdy!
   
Erwin de Vries